latinica  ћирилица
01/02/2016 |  20:23 ⇒ 20:26 | Autor: SRNA

Zagreb: Protest "izdajnika"

Franjo Tuđman nije bio "otac domovine" nego autokrata, ksenofob i rodonačelnik ideje o "200 bogatih porodica", izjavila je Miljenka Ćurković iz Radničkog fronta na večerašnjem protestu u Zagrebu.
Protesti u Zagrebu (Foto: Srdjan Vrančić/EPH) -
Protesti u Zagrebu (Foto: Srdjan Vrančić/EPH)

Ona je rekla da demonstranti, kojih se okupilo oko hiljadu, ne žele da simpatizeri Nezavisne Države Hrvatske budu ministri kulture, te da ne misle da su mržnja prema drugima i drugačijima nešto pozitivno, niti da ikoga treba mrziti zato što je stranac, Srbin, musliman, ljevičar, Јugosloven...

- Nemojte zaboraviti, ovo što se događa trenutno kod nas, uspon neofašizma i desnog autoritarizma je trend u velikom dijelu Europe. Ne dopustimo da se to dogodi i kod nas. Јedan Drugi svjetski rat bio je i previše - poručili su demonstranti.

Među okupljenim "izdajnicama" viđen je i saborski poslanik SDP-a Nenad Stazić.

- Nije riječ tu o registru izdajnika, već smo duboko zabrinuti smjerom kojim Hrvatska ide i izjavama ljudi u vladi - rekla je jedna od učesnica demonstracija.

Radnički front pozvao je na protest "izdajnika", kako su napisali.

- Ako niste oduševljeni onim što govori nova vlast, fašisoidnim listama i mjerenjem "domoljublja", dođite 1. februara u 18.30 časova na Markov trg na protest! - stoji u pozivu na protest "izdajnika" na Markovu trgu.

U pozivu organizatori ističu da ne ne smatraju da su profesionalni "branitelji", /a u stvarnosti fašisoidna bojna plaćenika koja štiti HDZ-ovu kleptokratiju/ uzor i mjerilo svega u Hrvatskoj.

Organizatori smatraju da HDZ nije "stvorio, nego je opljačkao Hrvatsku".