latinica  ћирилица
01/02/2016 |  20:56 ⇒ 20:56 | Autor: TANЈUG

Kovačević: Meč sa Slovenijom ključan za naš plasman u četvrtfinale

Selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević, uoči starta jubilarnog 10. prvenstva Evrope, protiv Slovenije, rekao je da je taj duel ključan u borbi za plasman u drugu fazu.
Aca Kovačević (Foto: uefa.com) -
Aca Kovačević (Foto: uefa.com)

"Pobjeda nad Slovenijom nam širom otvara vrata četvrtfinala, ali nema sumnje da će biti veoma teško. Igrali smo sa tom reprezentacijom mnogo puta i ekipa su za poštovanje. Svjesni smo koliko interesovanje je izazvao ovaj turnir i učinićemo sve što je do nas da se odužimo svima koji će nas podržati", izjavio je Kovačević.

On je pozvao navijače da ispune Arenu, jer će prvi put gledaoci u Srbiji moći na jednom mjestu da vide najbolje igrače Evrope.

"Siguran sam da ćemo imati ogromnu podršku sa tribina i to može samo da nam bude dodatni vjetar u leđa, nikako opterećenje. Kada je riječ o dometima, oni su relativan pojam. Plasman na Evropska i Svjetska prvenstva je veliki uspjeh za nas, ali je činjenica da smo među 10 najboljih reprezentacija na kontinentu, pa i na planeti", poručio je Kovačević.

Pored Srbije i Slovenije, u grupi A je Portugalija, sa kojom će se nacionalni tim sastati u subotu od 21 sat.

U grupi B su Španija, Ukrajina i Mađarska, u grupi C se nalaze Rusija, Hrvatska i Kazahstan, dok su u grupi D Italija, Češka i Azerbejdžan.

Po dvije najbolje reprezentacije plasiraće se u četvrtfinale, koje će biti odigrano 8. i 9. februara. Polufinale je 11, a finale i utakmica za treće mjesto 13. februara.

Titulu šampiona Evrope brani Italija.