latinica  ћирилица
02/02/2016 |  08:01 | Autor: SRNA

Povoljni uslovi za vožnju

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se saobraća bez zastoja, a vidljivost je djelimično smanjena zbog magle u kotlinama i uz riječne tokove, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Nadvožnjak - Foto: RTRS
NadvožnjakFoto: RTRS

Na dionicama koje vode kroz usjeke i pored kamenih kosina postoji mogućnost sitnijih odrona kamenja i zemlje na kolovoz, naročito na putevima Karanovac-Crna Rijeka, Rogolji-Mliništa, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Јezero-Novo Selo, Karanovac-Kneževo-Ugar, Sastavci-Ustiprača-Višegrad-Vardište, Brodar-Rudo i Trnovo-Miljevina-Brod na Drini.

U FBiH vidljivost je, zbog magle, smanjena na dionici autoputa Sarajevo sjever-Zenica Јug, na magistralnim putevima Sarajevo-Kiseljak-Kaonik, Travnik-Јajce i Donji VakuF-Bugojno, kao i na putevima na području Livna, Tomislavgrada, Glamoča i Bosanskog Grahova.

Iz AMS upozoravaju na mjestimično jake udare vjetra na putu Konjic-Mostar i mole vozače za maksimalno opreznu vožnju.

Na magistralnom putu Vukosavlje-entitetska granica /Karuše/, na dionici Šešlije-Јohovac i Јohovac-Rudanka, produžena je izmjena režima saobraćaja do 30. juna.

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja u naselju Gredice, te na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

Na regionalnom putu R-474, dionica Vijaka dva-Razboj, u toku je sanacija klizišta i rehabilitacija kolovoznog zastora, zbog čega se saobraća jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Na istoj dionici, preko mosta u mjestu Dragalovci, na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila koja su teža od pet tona i viša od tri i po metra.

Zbog radova na izgradnji puta Nevesinje-Berkovići, dionica Vojne-Zovi Do, saobraća se usporeno.

Na regionalnom putu R-474, na dionici Gornja Vijaka 1-Gornja Vijaka dva, saobraćaj će privremeno biti preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj.

Na regionalnom putu R-476, dionica Ukrina-Vijaka, zbog sanacije kolovoza saobraća se jednom trakom, kao i na putu R-414, dionica Karanovac-Mitrovići.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, nakon poboljšanja uslova saobraćanja, moguć je prolaz za autobuse M3 klase /vozila sa više od 22 sjedišta čija je najveća dozvoljena masa veća od pet tona/ i vozila koja nisu teža od 16 tona.

Na regionalnom putu R-454, dionica Bratunac tri-Drinjača, i dalje je na snazi zabrana saobraćanja za teretna vozila koja su teža od tri i po tone i autobuse klase M3, a zabrana se ne odnosi na autobuse prevoznika "Drinatrans" Zvornik.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.