latinica  ћирилица
02/02/2016 |  10:07 | Autor: B92

Prelazni rok završen bez velikih iznenađenja

Prelazni rok u većem dijelu Evrope završen je u ponoć, a traje još jedino u Njemačkoj, danas do 17 časova.
Bajer Leverkuzen - Bajern Minhen (FOTO: Twitter) -
Bajer Leverkuzen - Bajern Minhen (FOTO: Twitter)

Posljednjeg dana zimskog prelaznog roka nije viđena nijedna transfer "bomba", a obilježila ga je potvrda Mančester Sitija da će Pep Gvardiola preuzeti "građane" na kraju sezone, umjesto Manuela Pelegrinija.

Bilo je zanimljivih transfera, većina fudbalera koji su promijenili sredine su otišli na pozajmice, a još nije poznata sudbina Radamela Falkaa, koji je pregovarao o povratku u Atletiko, ali su se pojavile i informacije da će karijeru nastaviti u Kini.

Od srpskih fudbalera, novi klub juče je pronašao Nikola Ninković koji je prešao iz Partizana u Đenou, ali je odmah proslijeđen na pozajmicu u Kjevo. Na pozajmicu je otišao i Nikola Đurđić – iz Augsburga u Fortunu iz Diseldorfa, člana Cvajte.

Što se tiče srpskih klubova, Crvena zvezda je dovela Brazilca Edsona, dok je bivši napadač "crveno-bijelih" Ognjen Mudrinski pojačao subotički Spartak.

Јedan od najzanimljivijih transfera obavila je Valensija koja je pretekla Liverpul i Sevilju u trci za Denisa Čeriševa iz Reala, dok je Njukasl doveo Sejdua Dumbiju iz Rome na pozajmicu.

Pred sam završetak prelaznog roka, Stouk Siti je postavio novi rekord kluba dovođenjem Đanelija Imbule iz Porta za 18,3 miliona funti. Imbula (23) je potpisao petogodišnji ugovor sa svojim novim klubom. Stouk je takođe vratio Marka van Ginkela sa pozajmice Čelsiju, koji ga je proslijedio PSV Ajndhovenu do kraja sezone.

Mnogi mediji su za najveće iznenađenje posljednjeg dana prelaznog roka proglasili pozajmicu Stivena Flečera iz Sanderlenda u Olimpik iz Marseja. U Francusku je otišao još jedan fudbaler iz Premijer lige - Matje Debiši, koji je pojačao Bordo, pošto mu je prethodno Arsenal zabranio prelazak u Mančester Јunajted.

Bajern je zamjenu za povrijeđenog Žeroma Boatenga našao u Serdaru Taskiju iz moskovskog Spartaka, dok se Everton pojačao Omarom Nijaseom iz redova moskovske Lokomotive.

Mediji spekulišu da su moguća još neka iznenađenja u finišu prelaznog roka, jer ne treba zaboraviti da on još nije završen u jednoj od najjačih liga Evrope - Njemačkoj.