latinica  ћирилица
02/02/2016 |  10:37 ⇒ 10:42 | Autor: SRNA

Migranti napali dva penzionera u vozu podzemne željeznice u Minhenu (VIDEO)

List "Dejli mejl" objavio je video-snimak na kome se vidi grupa migranata kako napada dvojicu penzionera koji su branili ženu koju su migranti prethodno maltretirali u vozu podzemne željeznice u njemačkom gradu Minhenu.

Na snimku se vide migranti istočnoevropskog i arapskog porijekla kako drže jednog muškarca za ruke verbalno ga napadajući.

Druga žrtva se "gura" sa jednim od migranata koji ga u jednom trenutku hvata za vrat i prijeti mu.

Ovaj video, koji je snimio mobilnim telefonom Tom Rot iz Minhena, objavljen je na "Fejsbuku".

On je rekao da je snimak načinjen na putu od stanice Sendlinger Tor ka centralnom terminalu, kao i da se dogodio po danu u centru grada.

Prema njegovim riječima, sukob je izbio nakon što je jedna žena ljutito reagovala kada je jedan od migranata stavio svoju ruku na nju.

Reagujući na to, jedan od migranata ljutito je udario rukom o prozorsko staklo, što su ostali putnici tražili da više ne čini.

Nakon toga jedan od migranata počeo je podrugljivo da tapše po glavi jednog od penzionera nakon čega je uslijedila svađa i veoma neprijatna situacija.

Rot je rekao da su migranti maltretirali mladu ženu, dodirivali je i pitali zašto neće sa njima da razgovara na njemačkom jeziku. On je rekao da su četvorica migranata na kraju bila protiv ostalih putnika i da je on na sljedećoj stanici pozvao policiju, koja je rekla da je nemoćna.

Ovaj incident je posljednji u nizu između migranata i Nijemaca u posljednjih nekoliko sedmica.

Incident je, takođe, uslijedio nakon velikog broja seksualnih napada tokom novogodišnje noći u Kelnu u kojima je učestvovalo oko 1.000 muškaraca arapskog i sjevernoafričkog porijekla.