latinica  ћирилица
02/02/2016 |  12:43 ⇒ 12:56 | Autor: SRNA

Za tri uhapšena lica zbog zločina u Dretelju predložen pritvor

Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera pritvora za tri lica koje su uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH zbog ratnog zločina na području Čapljine 1992. godine, a za dva prijedlog za određivanje mjere zabrane.
Sud i Tužilaštvo BiH - Foto: RTRS
Sud i Tužilaštvo BiHFoto: RTRS

Prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od mjesec dana upućen je za Miroslava Hristića, Ivana Medića i Miljenka Nogolicu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Za Јadranka Martinovića i Tonču Rajića upućen je prijedlog za određivanje mjere zabrane.

Tužilaštvo je predložilo mjere zabrane napuštanja boravišta uz privremeno oduzimanje putnih isprava, zabranu izdavanja novih putnih isprava i zabranu korišćenja lične karte za prelazak granice, zabranu sastajanja sa određenim licima.

Pripadnici Sipe uhapsili su juče pet lica zbog ratnog zločina nad civilima u logoru Dretelj na području Čapljine 1992. godine.

Trojica uhapšenih osumnjičena su i za silovanje Srpkinja, a hapšenje je izvršeno na području Ljubuškog, Širokog Brijega, Čapljine i Mostara.

Pod istragom su zbog sumnje da su u svojstvu pripadnika Hrvatskog vijeća odbrane i Hrvatskih odbrambenih snaga mučili i premlaćivali zatvorenike, te pljačkali njihovu imovinu.