latinica  ћирилица
02/02/2016 |  15:33 | Autor: SRNA

Stevandić: Na međusrpskim sukobima profitiraju samo političari iz FBiH

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić istakao je da predstavnici političkih partija iz Federacije BiH prihvataju samo međusrpske sukobe jer na njima "debelo profitiraju".
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

Stevandić smatra da o tome govori i činjenica da Prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH i Prijedlog zakona o izmjeni Krivičnog zakona BiH, čiji su predlagači poslanički klubovi SNSD-a i SDS-a, nisu dobili podršku Ustavopravne komisije Predstavničkog doma Parlamenta BiH za usaglašenost sa Ustavom BiH i pravnim sistemom BiH, kao ni za principe prijedloga zakona.

"Ujedinjena Srpska poziva političke stranke iz Republike Srpske na očuvanje minimuma zajedničkih interesa i principa, te očekujemo da zajednička inicijativa u vezi sa Ustavnim sudom BiH i Krivičnim zakonom BiH neće biti usamljen primjer saradnje srpskog političkog korpusa", navedeno je u saopštenju ove stranke.

U saopštenju se dodaje da bi u protivnom u budućnosti mogli da budu dovedeni u pitanje vrlo važni interesi Srpske, a njihova zaštita mora biti iznad interesa svake političke stranke iz Republike Srpske.