latinica  ћирилица
02/02/2016 |  15:36 ⇒ 17:28 | Autor: RTRS

Doboj: "Mali bejbi-bum", konačno dvocifren broj beba (VIDEO)

U dobojskom porodilištu tokom prethodne noći i dana bejbi-bum. Rođeno je 10 beba.
Dobojsko porodilište - Foto: RTRS
Dobojsko porodilišteFoto: RTRS

Dvocifren broj poroda nije tako čest u ovom porodilištu koje je u fazi renoviranja kako bi pacijentkinje i bebe imale što bolje uslove. 

Šest djevojčica i četiri dječaka rođeno je u posljednja 24 časa u dobojskoj bolnici. Prvi put majka je postala i Violeta Tatić iz Modriče. Rodila je sina.

- S obzirom da sam prvi put u porodilištu jako sam zadovoljna uslovima, ljubaznim osobljem - ljekarima, sestrama i ostalim - kaže Tatićeva.

Uslovi u porodilištu biće još bolji, a novac za renoviranje obezbijedili su Vlada Srbije, Vlada Srpske, donatori i sama bolnica.

Gordana Sredanović, načelnica Službe za ginekologiju i akušerstvo kaže da su u toku završni radovi na rekonstrukciji operacione sale.

- Porodilište je završeno, sada sređujemo, čistimo, preseljavamo. Vraćamo se u normalne uslove koje smo imali prije rekonstrukcije koja je počela krajem novembra - kaže Sredanovićeva.

Rijetki su dani kada nema porođaja. U januaru ove godine rođeno je 10 beba više nego lani u istom periodu. Rekord još drži septembar prošle godine.

Glavna sestra, Sanja Gavrić kaže da je rekord zabilježen 6. septembra, kada je obavljeno 12 poroda.

Ipak, na godišnjem nivou posmatrano broj poroda se smanjuje. Prošle godine obavljeno je 1.159 porođaj. U poređenju sa 2005. godinom za 400 porođaja manje. Zanimljiv podatak jeste da je sve više žena koje rađaju po treći put.