latinica  ћирилица
02/02/2016 |  17:38 | Autor: RTS

Pronašli pojačanje preko društvene mreže

Mnogo je načina da u današnjem vremenu pronađete fudbalera, ali je trener slovenačkog kluba Domžale za to iskoristio profesionalnu mrežu "Linkedin"! Tako je u klub stigao španski fudbaler Alvaro Braki.
Preko LinkedIn-a do Domžala (Foto: nkdomzale.si) -
Preko LinkedIn-a do Domžala (Foto: nkdomzale.si)

Fudbalski klubovi do pojačanja najčešće dolaze nakon praćenja i "snimanja" fudbalera koji su im interesantni, ili poslušaju preporuke fudbalkih menadžera sa kojima sarađuju. Bilo je i primjera da su se pojačanja nalazila uz pomoć video-igre "Fudbal menadžer", ili tako što se "naleti" na snimke na Јutjubu.

Ipak, prvi klub koji je za dovođenje novog fudbalera iskoristio društvenu mrežu "Linkedin" (LinkedIn) su slovenačke Domžale, odnosno njihov trener Luka Elsner.

On je nakon odlaska Nejca Skubiča u turski Konjaspor, bio primoran da nađe igrača, slobodnog i sa pasošem Evropske unije. 

Za to je iskoristio svoj profil na ovoj društvenoj mreži, koji za traženje/nuđenje posla prakitično i služi.

Na oglas koji je od 7. januara do 2. februara videlo 232 osoba, javilo se nekoliko desetina igrača, a Elsner je nakon pregleda pristiglih fudbalskih si-vijeva odlučio da na probu pozove tridesetogodišnjeg Brakija.

Španski defanzivac, koji je u karijeri nastupao još i za Betis, Espanjol, kiparski Anortozis i mađarski Videoton, prošao je sedmodnevnu probu i potpisao ugovor! 

Ostaje da se vidi kako će se Braki snaći u Sloveniji i u Prvoj Ligi, na čijoj tabeli njegov novi klub zauzima treće mjesto sa osam bodova manje od vodeće Olimpije. 

Kako god bilo, ovaj slučaj ostaće upamćen kao zanimljiv ako ništa drugo...