latinica  ћирилица
03/02/2016 |  21:11 | Autor: B92

Luković želi karijeru da završi u Zvezdi

Kapiten Crvene zvezde Aleksandar Luković rekao je da ima želju da završi karijeru u klubu iz Ljutice Bogdana.
Aleksandar Luković (Foto:sportske.net) -
Aleksandar Luković (Foto:sportske.net)

Luković se u Zvezdu vratio prije godinu dana, ali je zbog povrede na pripremama zaigrao tek prošlog avgusta.

Lideru na tabeli Superlige se pridružio Brazilac Edson Da Silva, koji će dodatno pojačati konkurenciju na mjestu štopera.

“Zdravo je imati jaku konkurenciju, to je pravi put. Ekipa se mora ojačati, i to je sasvim normalno, jer nam je svima cilj da osvojimo titulu i da na ljeto pokušamo da napravimo nešto u Evropi. Istina je da Vukašin Јovanović trenutno nije tu, ali otišao ili se vratio, ja mu želim sve najbolje. Fantastičan je momak i odličan igrač. Bude li otišao, sigurno neće pogriješiti, a neće pogriješiti ni ako ostane ovdje sa nama“, rekao je Luković.

Kapitenu Crvene zvezde ove pripreme mnogo znače, kako bi zaokružio proces fizičke pripreme za najveće domete na terenu.

“Meni su ove pripreme jako bitne, s obzirom na povredu koju sa imao i na to da sam bez pravih priprema izašao iz rehabilitacije i počeo da igram. Mnogo bolje se osjećam sada, i fizički. Tek prije desetak dana sam se po prvi put osjetio potpuno spremno, nisam osjećao baš nikakve tegobe. Za sada ide sve kako treba. Cilj mi je da pripreme uradim što bolje mogu, i da spreman uđem u prvenstvo, jer nisam bio zadovoljan svojim partijama koje sam pružao jesenas. Јasno je da mogu mnogo bolje od onoga što sam pokazao. Uvijek sam samokritičan. Postoje tu i objektivni razlozi, kao što rekoh, nisam prošao pripreme, možda sam i malo požurio sa povratkom jer je za tu vrstu povrede nekada potrebno i godinu dana oporavka. Ali, osjećao sam se tako kao da mogu da pomognem timu. Očekujem da poslije ovih utakmica na Kipru budem onaj pravi“, uvjeren je Luković.

Zvezdin kapiten ima dobre šanse da podigne pehar na kraju sezone. A šta poslije?

“Želim da završim karijeru ovdje. Najprije da ove godine osvojim titulu, a sljedeće godine takođe. Naravno, i da napravimo neki iskorak u Evropi. To su mi želje, i volio bih da tako zaokružim karijeru“, otkrio je Luković.