latinica  ћирилица
04/02/2016 |  09:18 ⇒ 21:05 | Autor: SRNA

Vlada Srpske danas o Prijedlogu zakona o oružju i municiji

Vlada Republike Srpske razmatraće danas Prijedlog zakona o oružju i municiji.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Na dnevnom redu je i razmatranje Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara, te Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prometu eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti i gasova, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću. 

Ministri će razmatrati i informaciju o zahtjevu Privrednog društva "Kosmos" iz Banjaluke za produženje roka za vraćanje i otplatu zajma, kao i informaciju o aktuelnim pitanjima u oblasti spoljnotrgovinskog poslovanja i zaštite domaće poljoprivredne proizvodnje.

Vlada će razmatrati i informaciju o postupku izrade i usvajanja dokumenata koji se odnose na zaštitu dječijih prava u BiH, kao i Zbirni izvještaj o sprovedenom ocjenjivanju državnih službenika i namještenika zaposlenih u organima uprave Republike Srpske.

Na dnevnom redu je prijedlog odluke o korišćenju sredstava sa računa posebnih namjena u iznosu od 7.621.784 KM, s ciljem realizacije dijela ugovora za rekonstrukciju i opremanje centralnog medicinskog bloka i izgradnju novog Sjevernog krila centralnog medicinskog bloka Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Pred ministrima će se naći i prijedlog odluke o utvrđivanju opšteg interesa za izgradnju trafo-stanice na lokalitetu Poslovno-turističke zone "Vijaka" u opštini Prnjavor.

Vlada će razmatrati i prijedlog rješenja o odbravanju uplate doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za osiguranike u bivšim državnim preduzećima, akcionarskim društvima u većinskom vlasništvu Republike i zemljoradničkim zadrugama, koji sa stažom osiguranja za koji će biti uplaćeni doprinosi, ispunjavaju uslove za ostvarivanje prava na starosnu penziju do 31. decembra ove godine.