latinica  ћирилица
04/02/2016 |  14:03 ⇒ 14:08 | Autor: RTRS

Trninić za Radio RS: Nastavljamo izgradnju mreže auto-puteva u Srpskoj

Paralelno sa izgradnjom auto-puta Banjaluka - Doboj, vode se i aktivnosti s dvije kineske kompanije o nastavku izgradnje mreže auto-puteva u Republici Srpskoj, izjavio je u razgovoru za Radio RS, ministar saobraćaja i veza, Neđo Trninić.
Neđo Trninić - Foto: RTRS
Neđo TrninićFoto: RTRS

On je do kraja februara najavio konkretnije dogovore prije zaključenja komercijalnih ugovora s kineskim investitorima, s tim da je prioritet auto-put Banjaluka - Mliništa.

Istovremeno, radovi na izgradnji auto-puta Banjaluka - Doboj odvijaju se i u zimskim mjesecima, tako da će dionica od Doboja do Prnjavora biti završena do proljeća, ocijenio je ministar Trninić, govoreći u emisiji "Otvoreno rečeno" Radija Republike Srpske, koja će biti emitovana od 17.00 časova.

"Mi smo već sa dva sloja asfalta prekrili nekih 33 kilometra. Počeli smo i postavljanje zaštitne ograde i zvučnih barijera. Tako da očekujemo do proljeća završetak radova na prvoj dionici. Druga dionica od Prnjavora do Laktaša, praktično na petlju Mahovljani, isto ide planiranom dinamikom. Ona je i počela kasnije. Dosta tih radova je urađeno, ima par mjesta koja nisu probijena, a to je ostavljeno za ovu pogodniju građevinsku sezonu. Tako da to ide u dobrom pravcu. Neki kapitalni projekti su već u izgradnji, kao što je most na Vrbasu i to ide dobrom dinamikom. Јa se nadam da će ova prva dionica, od Prnjavora do Doboja, biti spremna do godišnjih odmora", istakao je Trninić.