latinica  ћирилица
04/02/2016 |  21:39 ⇒ 21:43 | Autor: B92

EL: Crvena zvezda poražena od Darušafake u Istanbulu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su sa 69:66 na gostovanju Darušafaki u okviru šestog kola Top16 faze Evrolige.
KK "C.Zvezda"                                                      (Foto:StrarSport) -
KK "C.Zvezda" (Foto:StrarSport)

Zvezda je tako doživjela treći poraz u drugoj fazi elitnog takmičenja i to poslije niza od tri trijumfa, dok je turski klub upisao tek prvi trijumf.

Darušafaka i Crvena zvezda su odigrale zanimljivu utakmicu, ne toliko atraktivnu, u kojoj nijedan tim nije imao veću prednost od šest poena, a na kraju je presudila trojka Endera Arslana minut prije kraja susreta.

Obe ekipe su napravile veliki broj grešaka, imale su izuzetno loš šut, ali su domaći košarkaši bili bolje koncentrisani u samom finišu. Zvezda je imala priliku da utakmicu uvede u produžetak, ali su Branko Lazić i Stefan Јović imali promašaje za tri poena u posljednjim trenucima susreta.

Utakmicu je obilježio i veliki broj slobodnih bacanja, ali u korist Darušafake, pošto su se igrači turskog kluba čak 32 puta našli na liniji penala, naspram samo 13 'crveno-bijelih'. Sudije su u prvom poluvremenu na tom polju imale nešto oštriji kriterijum, ali su u nastavku malo promijenili kriterijum, ali to nije uticalo na krajnji rezultat.

Najefikasniji među izabranicima Dejana Radonjića bio je Tarens Kinzi sa 16 poena, a dvocifreni učinak imao je još samo Vladimir Štimac, sa 11 poena i deset skokova. Majk Cirbes je utakmicu završio sa osam poena i šest skokova, dok su po šest poena dodali Nemanja Dangubić, Marko Simonović i Stefan Јović, koji je upisao i šest asistencija.

Na drugoj strani, Semih Erden je imao 14 poena i šest skokova, Mehmet Јagmur je dodao deset poena, isto kao i junak pobjede Ender Arslan.

Naredna utakmica u Evroligi košarkaše Crvene zvezde čeka sljedećeg četvrtka, kada u dvorani "Pionir" dočekuju Cedevitu.