latinica  ћирилица
05/02/2016 |  09:57 | Autor: SRNA

Šamac, Modriča i Brod domaćini djece sa Kosmeta

Opštine Šamac, Brod i Modriča ugostiće u avgustu po 50 djece sa Kosova i Metohije, koja će boraviti u Republici Srpskoj u organizaciji Odbora za pomoć Srbima sa Kosmeta, rekao je predsjednik ovog odbora Milorad Arlov.
Šamac: Saradnja sa Srbima sa Kosmeta - Foto: SRNA
Šamac: Saradnja sa Srbima sa KosmetaFoto: SRNA

On je naveo da je Odbor po peti put pokrenuo projekat "Spojimo srpsku djecu Kosmeta i Republike Srpske", koji je podržala Uprava za saradnju sa Srbima u regionu pri Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, a uključiće se i ministarstva porodice, omladine i sporta, te prosvjete i kulture Srpske.

Arlov je pozvao sve lokalne zajednice u Srpskoj da se uključe u ovaj humani projekat, dodajući da je poziv za učešće otvoren do 31. marta.

"Cilj ovog projekta je da našem narodu na Kosovu i Metohiji pokažemo da je Srpska sa njima u svim godinama muke i problema kroz koje prolazi", rekao je Arlov.

On je podsjetio da je opština Šamac prethodnih godina učestvovala u ovom projektu, te da će to uraditi i ove godine, a pridružiće joj se i opštine Brod i Modriča.

"Ove godine dovodimo najbolje učenike iz srpskih osnovnih škola sa Kosmeta, koji će boraviti u Srpskoj od 20. do 27. avgusta", rekao je Arlov.

U Šamcu je održana sjednici Opštinskog odbora za saradnju sa Srbima na Kosmetu na kojoj je razmatrana realizacija akcije pomoći srpskoj đeci sa Kosova koja je provedena povodom božićnih i novogodišnjih praznika.

"Poslali smo za praznike 160 paketića za djecu iz Lipljana i 40 za djecu iz Novog Brda, koja su ljetos boravila u Šamcu", rekao je predsjednik Opštinske Boračke organizacije Šamac Lazar Blagojević.