latinica  ћирилица
05/02/2016 |  12:04 ⇒ 12:28 | Autor: SRNA

Slovenija - Parlamentarci o povratu novca štedišama Ljubljanske banke

Delegacija Narodne skupštine Republike Srpske, Parlamenta Federacije BiH i Skupštine Brčko distrikta razgovarala je u Ljubljani sa potpredsjednicima parlamenta Slovenije Bojanom Muršič i Primožom Hajncom o povratu novca za 5.000 štediša Ljubljanske banke iz BiH.
Ljubljanska banka - devizne štediše - Foto: RTRS
Ljubljanska banka - devizne štedišeFoto: RTRS

Na sastanku je razgovarano i o rješavanju otvorenih pitanja u vezi sa izgradnjom teromoelektrane u Ugljeviku, saopšteno je danas iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Parlamentarci su razmijenili iskustva u vezi sa funkcionisanjem pravosudnog sistema, borbe protiv kriminala i korupcije, te pitanjima zakonodavstva, organizacije i djelovanja lokalnih jedinica samouprave.

Upoređena su i iskustva u funkcionisanju radnih tijela parlamenata, sa posebnim naglaskom na slovenačka nakon ulaska u EU.

U delegaciji Narodne skupštine Srpske bili su predsjednik Zakonodavnog odbora Svetozar Јovanović i članovi ovog odbora Zdravko Krsmanović, Bojan Vidić, Nedeljko Milaković, Igor Ostojić, Perica Bundalo, Davor Šešić, te spoljni član odbora Branislav Rakić.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Zakonodavno-pravnog odbora Parlamenta FBiH Boris Barun i član Zakonodavne komisije Skupštine Brčko distrikta Ilija Marić.

Posjetu Sloveniji organizovali su Misija OEBS-a i ambasada Velike Britanije u BiH.