latinica  ћирилица
05/02/2016 |  12:41 | Autor: SRNA

Crnadak i V. Nuland razgovarali o nastavku podrške reformama

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak razgovarao je u Vašingtonu sa pomoćnikom američkog državnog sekretara Viktorijom Nuland o nastavku podrške SAD reformskim procesima u BiH i putu ka članstvu u EU.
Crnadak i Viktorija Nuland - Foto: SRNA
Crnadak i Viktorija NulandFoto: SRNA

Crnadak je informisao sagovornika o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH sa akcentom na napredak koji je postignut u proteklom periodu na putu evropskih integracija, potvrđujući da će aplikacija BiH za članstvo u EU biti predata 15. februara.

On je rekao da se očekuje nastavak proaktivne uloge SAD u BiH, te dodao da je interes BiH kontinuitet političkih kontakata na svim nivoima, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Crnadak je zahvalio američkom Kongresu na usvajanju Zakona o produženju roka važenja programa opšteg sistema povlastica, kojim se omogućava da robe proizvedene u BiH imaju povlašćen carinski tretman prilikom uvoza u SAD.

Danas, drugog dana posjete SAD, Crnadak će imati sastanke sa visokim zvaničnicima Ministarstva odbrane i Savjeta za nacionalnu bezbjednost SAD, a održaće i predavanje u Atlantskom savjetu o temi "Buduća evropska inicijativa".

Crnadak je juče prisustvovao 64. nacionalnom molitvenom doručku u Vašingtonu čiji je domaćin bio američki predsjednik Barak Obama.