latinica  ћирилица
05/02/2016 |  12:52 ⇒ 13:50 | Autor: SRNA

Vitomir Popović i Novak Kondić konkurisali za rektora Univerziteta u Banjaluci

Dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Vitomir Popović rekao je da je predao prijavu na konkurs za izbor rektora ovog univerziteta.
Vitomir Popović - Foto: RTRS
Vitomir PopovićFoto: RTRS

Popović je naveo da je dugo razmišljao da li da se prijavi na kokurs zato što se, kako je rekao, Univerzitet u Banjaluci nalazi u krizi, kako zbog konkurencije privatnih fakulteta, tako i zbog finansijskih gubitaka.

"Umjesto da smo primali asistente i stvarali podmladak i budućnost za Univerzitet, gomilali smo administraciju od koje niko nema koristi. Istovremeno, mladi talenti su odlazili vani. To je ono što mora da se zaustavi", rekao je Popović novinarima u Banjaluci.

Popović kaže da i aktuelnom Senatu koji bira rektora ističe mandat, te smatra da je prvo trebalo izabrati novi senat koji bi onda birao rektora.

Senat Univerziteta u Banjaluci raspisao je 28. januara konkurs za izbor rektora ovog univerziteta. Rok za podnošenje prijava je 10 dana od dana objavljivanja javnog konkursa.

I dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Novak Kondić potvrdio je danas da je predao prijavu na konkurs za izbor rektora Univerziteta u Banjaluci.