latinica  ћирилица
05/02/2016 |  14:04 ⇒ 15:16 | Autor: SRNA

U subotu sunčano i prohladno

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti sunčano i prohladno vrijeme, uz manji porast temperature tokom dana.
Vrijeme - Foto: RTRS
VrijemeFoto: RTRS

Јutro će biti pretežno vedro i hladno, pogotovo na istoku gdje će mraz biti jak, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura iznosiće od minus sedam do minus jedan, a dnevna od dva do osam, na jugu, sjeveru u sjeverozapadu do 15 stepeni Celzijusovih.

Vjetar će biti slab, južni i jugozapadni.

U nedjelju se očekuje toplije, vjetrovito i oblačno vrijeme. Na jugu i zapadu krajem dana moguća je mjestimično slaba kiša, dok će u ostalim predjelima i dalje biti suvo.

U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima danas je preovladavalo pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim krajevima bilo je sunčano.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus 10 stepeni, Čemerno minus četiri, Ivan-sedlo minus tri, Han Pijesak i Kalinovik minus dva, Sarajevo i Sokolac minus jedan, Tuzla nula, Srebrenica, Gacko, Drinić i Bugojno jedan, Rudo, Doboj, Zvornik Јajce i Zenica dva, Mrkonjić Grad, Foča, Ribnik, Višegrad, Bijeljina, Drvar i Goražde tri, Gradačac i Livno četiri i Nevesinje pet stepeni Celzijusovih.

U Sanskom Mostu u 13.00 časova izmjereno je šest stepeni Celzijusovih, u Bileći, Srpcu, Prijedoru i Novom Gradu sedam, Banjaluci i Bihaću osam, Trebinju devet, Neumu, Stocu i Čapljini 10 i Mostaru 11 stepeni Celzijusovih.