latinica  ћирилица
06/02/2016 |  19:30 ⇒ 20:45 | Autor: RTRS

U nedjelju 900. emisija "Snop" Televizije RS! (VIDEO)

Radio-televizije Republike Srpske sutra emituje 900. po redu emisiju o poljoprivredi - SNOP.
 - Foto: SRNA
Foto: SRNA

Prateći novine i napredak u agraru, pripremajući reportaže iz svih krajeva Srpske, naši novinari jednostavnim i zanimljivim pričama pružali su informacije o savremenim tehnologijama u biljnoj i životinjskoj proizvodnji. Tako je već 23 godine koliko traje ova emisija. 

Јednostavnim i zanimljivim pričama pružali smo informacije o savremenim tehnologijama u poljoprivrednoj proizvodnji. Nastojali smo da pomognemo proizvođačima da bi pratili tehnološki razvoj u ovoj privrednoj grani. Nerijetko smo, danas velike proizvođače, ispratili u njihovim prvim koracima, kakav je i Mladen Lazić, jedan od najvećih povrtara u BiH.

- Prvo da kažem, da mi je emisija mnogo pomogla. Edukovao sam se uz emisiju i to mi je dalo, kad se pogledam na televiziji i kad vidim druge proizvođače, volju i nadu za veću proizvodnju - rekao je Lazić.

Bilježili smo i značajan napredak ostvaren u stočarstvu. Sve je više savremenih farmi muznih grla, vodi se računa o genetici, rasi, zdravlju životinja, a stručna predavanja postala su obavezna za poljoprivrednike.

Svaka reportaža u "Snopu" sadrži korisne informacije za ljude koji se profesionalno bave poljoprivredom. Dobru saradnju ostvarili smo i sa naučnim institucijama. U realizaciji emisije veliku pomoć imali smo od resornog ministarstva.

Stevo Mirjanić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, istakao je da je resorno ministarstvo uvijek podržavalo, a posebno u posljednje vrijeme, ovu emisiju koja je izrasla u kultnu emisiju u okruženju.

U protekle 23 godine koliko se emituje "Snop", prikazali smo više od 15 hiljada priča, razgovarali sa oko 36 hiljada poljoprivrednika i ostvarili 61.700 minuta programa. Prvi urednik ove emisije bio je Milan Rakić koji je već osam godina u zasluženoj penziji, a od tada do danas emisiju uređuje Spomenka Đurđević. Sa našim gledaocima i poljoprivrednicima bili smo i u teškim godinama kada su zbog elementarnih nepogoda trpili gubitke, a emisija "Snop" sa njima će biti i ubuduće.