latinica  ћирилица
06/02/2016 |  20:26 ⇒ 07/02/2016 | 09:16 | Autor: RTRS

Značajna ulaganja u Hercegovinu (VIDEO)

Predsjednik Srpske podsjetio je da je Vlada za 3.160.000 KM kupila objekte i opremu trebinjskog Novoteksa i poručio da je želja da se nastavi kvalitetno upošljavanje tih kapaciteta.
Trebinje - Foto: RTRS
TrebinjeFoto: RTRS

Milion KM biće uloženo u rekonstrukciju i izgradnju dijaliznog centra u Trebinju, kao i u rekonstrukciju angio-sale koju je Srpska dobila kao donaciju Srbije. Time će, kaže, kvalitetno biti riješena pitanja hemodijalize i Odjeljenja za kardio-vaskularne bolesti. Najavio je i rekonstrukciju nekoliko škola na području Trebinje, Studentskog doma i Doma učenika.

Ono što je apostrofirano, kada je Hercegovina u pitanju, jeste magistralni put Trebinje - Ljubinje koji je sada u veoma lošem stanju.

Dodik je podsjetio, da je važno pitanje komunikacijske zatvorenosti Trebinja i Hercegovine naslijeđeno i da je na tom planu urađeno mnogo - put ka Herceg Novom i dionica puta preko prevoja Čemerno. Istakao je da se projektuje novi put koji ide od Foče dolinom Sutjeske do Tjentišta.

Realizacijom tog projekta, kako je poručio predsjednik Srpske, bilo bi riješeno kompletno pitanje povezanosti Hercegovine sa ostalim dijelovima Republike Srpske i dalje prema regionu. U ovoj godini, istakao je Dodik, nastavlja se i intenzivna realizacija projekta HE Dabar, vrijednog 370 miliona KM. Za pripremne radove uloženo je 30 miliona KM.

Dodik je najavio podršku Vlade i u izgradnji Muzeja ikona na Crkvini, jednom od najznačajnijih projekata Eparhije zahumsko - hercegovačke i primorske. Ovaj objekat biće jedinstven na širem području i još jedan u nizu sadržaja u bogatoj turističkoj ponudi Trebinja i Republike Srpske.