latinica  ћирилица
06/02/2016 |  22:07 | Autor: RTRS

Bijeljina- Održan Svetosavski bal

U Bijeljini je večeras u organizaciji Svetosavske omladinske zajednice Eparhije zvorničko-tuzlanske u saradnji sa RTRS i Etno selom "Stanišići" održan Svetosavski bal. Pokrovitelj ove manifestacije je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Svetosavski bal u Bijeljini - Foto: RTRS
Svetosavski bal u BijeljiniFoto: RTRS

Svetosavski bal predstavlja krunu ovogodišnjih svetosavskih svečanosti. Ova manifestacija pokazuje da čuvamo i volimo svoju kulturu i tradiciju, da baštinimo svoje običaje, a sve u duhu i kroz poruke Svetog Save.

Potonamjesnik Miran Gavrilović, koordinator Svetosavske omladinske zajednice, istakao je da je poruka ono što je Sveti Sava za svog života činio i radio, a to je prosvećivanje srpskog naroda. Gavrilović je izrazio i uvjerenje da će ova prelijepa  tradicija biti nastavljena i postati tradicionalna.

Bijeljina je ponosna što se u ovom gradu već peti put održava Svetosavski bal, koji podsjeća na duh svetosavlja i na Svetog Savu koji je udario temelje srpske kulture i tradicije, istorije i nauke. Ovo je potvrdio i gradonačelnik Mićo Mićić, istakavši da je mnogo toga ostvareno u posljednjih 25 godina u Bijeljini.

Sav prihod od Svetosavskog bala namijenjen je u humanitarne svrhe. Brojne ličnosti iz društveno-političkog, privrednog i javnog života prisustvovale su Svetosavskom balu.

U večerašnjem programu Svetosavskog bala nastupili su hor Srbadija, orkestar Bobana Kopunovića, Dragica Radosavljević Cakana, Lena Kovačević, Snežana Kopunović, Mira Škorić, Bora Dugić, Čeda Marković, KUD Gradimir i glumica Biljana Đurović.