latinica  ћирилица
08/02/2016 |  12:33 ⇒ 17:32 | Autor: RTRS

Potpisani ugovori za izgradnju i uređenje domova zdravlja (VIDEO)

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić potpisao je danas u Banjaluci ugovore sa predstavnicima pet građevinskih firmi koje su pobijedile na tenderima za adaptacije i izgradnje dijela objekata domova zdravlja u Bratuncu, Gradišci, Gacku, Prijedoru i Zvorniku, ukupne vrijednosti oko 3,3 miliona maraka.
Bogdanić - Potpisivanje ugovora - Foto: RTRS
Bogdanić - Potpisivanje ugovoraFoto: RTRS

Riječ je o izgradnji novog dijela objekta za potrebe ambulante porodične medicine u Domu zdravlja Bratunac, a vrijednost ovog projekta je 2.126.534 marke. 

Za izgradnju ambulante porodične medicine Dubrave pri Domu zdravlja Gradiška obezbijeđeno je ukupno 248.383 marke, a za adaptaciju i reorganizaciju Doma zdravlja Gacko 430.333 marke. 

Vrijednost ugovora za dogradnju ambulante Omarska pri Domu zdravlja Prijedor je 315.442 marke, a za završetak izgradnje novog objekta u kojem će biti ambulanta porodične medicine Osmaci pri Domu zdravlja Zvornik izdvojeno je 165.914 maraka.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske izdvojilo je 70 odsto sredstava za pomenute projekte, osim za projekat izgradnje ambulante u Osmacima koji Ministarstvo finansira u cjelosti.

Iz resornog ministarstva je saopšteno da se nastavlja proces ulaganja u poboljšanje uslova rada u zdravstvenim ustanovama.