latinica  ћирилица
08/02/2016 |  14:34 ⇒ 17:31 | Autor: RTRS

Prijedor: Odata počast stradalim policajcima (VIDEO)

U prostorijama Policijske stanice Prijedor danas je odata počast stradalim policajcima koji su, za stvaranje Republike Srpske, 8. februara 1994. godine dali svoje živote.
Prijedor: Odata počast stradalim policajcima - Foto: RTRS
Prijedor: Odata počast stradalim policajcimaFoto: RTRS

Na spomen obilježje cvijeće je položio načelnik CЈB Prijedor Dalibor Ivanić, predsjednica gradske organizacije porodica poginulih boraca Zdravka Karlica, predsjednik Boračke organizacije grada Prijedora Zoran Predojević, kao i članovi porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

Istaknuto je da je ovo značajan dan za Republiku Srpsku, jer je u njene temelje ugrađeno mnogo žrtava herojskog stradanja, među kojima su i životi policajaca iz Prijedora. Njihova plemenitost, bezrezervna humanost i spremnost da žrtvuju svoje živote za sve nas i za našu Republiku je nadljudska osobina i zato će njihova imena ostati zapisana u istoriji našeg naroda, rečeno je danas u Prijedoru.

Načelnik CЈB Prijedor je rekao da pripadnici Centra, pored obavljanja redovnih poslova i zadataka te održavanja visokog stepena lične i imovinske bezbjednosti građana, svakodnevno pružaju podršku Mjesnom odboru, a sada i novoformiranom regionalnom Koordinacionom odboru boračke organizacije CЈB Prijedor.

- Podrška nije samo deklarativnog karaktera već i praktična, naravno uz punu i nesebičnu podršku ministra Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koja se ogleda prije svega u prijemu u radni odnos djece poginulih policajaca, pomoć u rekonstrukciji spomen obilježja poginulim pripadnicima CЈB Prijedor i CЈB Banja Luka, ali i u obilježavanju bitnih datuma odbrambeno otadžbinskog rata, kao što je ovaj danas - istakao je Ivanić.

On je najavio još intenzivniju podršku u cilju jačanja statusa i ostvarivanja većih prava boraca, porodica poginulih i ratnih vojnih invalida proteklog otadžbinskog rata.