latinica  ћирилица
08/02/2016 |  17:13 ⇒ 21:57 | Autor: RTRS

Odbornici SNSD-a bojkotuju rad lokalnog parlamenta u Višegradu (VIDEO)

Šest odbornika Saveza socijaldemokrata, do daljnjeg neće učestvovati u radu lokalnog parlamenta u Višegradu. Odluka je ovo opštinskog odbora SNSD-a, jer kako kažu, pojedini odbornici vladajuće koalicije zloupotrebljavaju Skupštinsku govornicu.
Višegrad - odbornici SNSD - Foto: RTRS
Višegrad - odbornici SNSDFoto: RTRS

U višegradskom SNSD-u kažu da će bojkotovati rad skupštine do lokalnih izbora. Razlog, samovolja, bahato ponašanje pojednih odbornika vladajuće koalicije u toku rada Skupštine.

„Govore mimo utvrđenih tačaka dnevnog reda, o stvarima o kojima ne bi trebalo da pričaju na Skupštini. Optužuju ljude koji ne mogu da im odgovore, jer im ne daju pristup Skupštini. Meni kao šefu kluba Vijeća naroda Republike Srpske iz reda srpskog naroda još nikada nisu dozvolili prisustvo na sjednici SO Višegrad. Mijenjaju poslovnik kako oni žele. Samo se čuje njihova priča, a nama ne daju da kažemo što želimo", izjavio je Pero Petrović, predsjednik opštinskog odbora SNSD-a Višegrad.

Predsjednik Skupštine opštine Višegrad, Suljo Fejzić kaže da nije upoznat sa odlukom lokalnog SNSD-a.

"Ni u pisanoj formi niti usmeno niko se nije obratio meni kao predsjedniku Skupštine sa tom informacijom. Znam da smo zadnju sjednicu završili korektno i bez ikakvih problema, i da sam zajedno sa odbornicima SNSD-a izašao iz skupštinske sale fino se pozdravili i otišli. Nisu ni jednu primjedbu imali na rad Skupštine", rekao je Fejzić.

Od 21 odbornika lokalnog parlamenta, njih šest dolazi iz redova SNSD-a. Oni će, kako je najavljeno, prisustvovati skupšinskim kolegijumu, ali ne i u radu Skupštine.