latinica  ћирилица
10/02/2016 |  10:59 | Autor: SRNA

Orešković podržava Hasanbegovića

Premijer Hrvatske Tihomir Orešković poručio je da nijednu odluku neće donijeti naglo, pa tako ni onu o sudbini šefa Bezbjednosno-obavještajne agencije Dragana Lozančića, da apsolutno podržava ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, te najavljuje da će uskoro biti poznato ko će biti ministar za pitanja ratnih veterena.

- Predsjednik ima zakonsko pravo pokrenuti inicijativu o smjeni Lozančića, ali ja nisam čovjek koji će samo naglo uskočiti u nekakve odluke. Mislim da je Lozančić radio svoj posao i da u ovom momentu treba dobro da se informišem - rekao je Orešković.

Hrvatski mediji prenose da premijer nije htio komentarisati kada će donijeti odluku, niti je želio analizirati razloge za njegovu smjenu.

- /Hrvatski predsjednik/ Kolinda Grabar Kitarović i ja imamo iste ciljeve, sarađivaćemo zajedno. Ovo je situacija koja će se riješiti - rekao je Orešković ocijenivši dobrim odnose s Kitarovićevom.

Orešković smatra da situacija u kojoj nije imenovan predsjednik saborskog Odbora za nacionalnu bezbjednost nije opasna.

- Naš sistem u svakom trenutku funkcioniše, te građani ne treba da strahovuju - poručio je Orešković.

On je najavio i da će vrlo brzo biti objavljeno ko će biti novi ministar za pitanja ratnih veterena, nakon što je ostavku, kao ministar s najkraćim mandatom u nekoj od hrvatskih Vlada, podnio Mijo Crnoja.