latinica  ћирилица
10/02/2016 |  12:03 ⇒ 12:10 | Autor: RTRS

NS RS pokreće "Dane otvorenih vrata"

Generalni sekretar Narodne skupštine Republike Srpske Marko Aćić donio je Pravilnik o organizovanju studijskih posjeta Narodnoj skupštini Republike Srpske kojim se kroz „Dane otvorenih vrata“ organizacijama i grupama građana omogućava da se bliže upoznaju sa radom parlamenta, rukovodstvom Skupštine, poslanicima, načinom donošenja zakona, ali i sa samim sjedištem Skupštine sa istorijskog, arhitektonskog i tehničkog aspekta.
 - Foto: SRNA
Foto: SRNA

Studijske posjete organizovanih grupa realizuju se u Narodnoj skupštini Republike Srpske u vremenskom periodu do 60 minuta, a grupa može da broji najviše 50 posjetilaca.

„Dani otvorenih vrata“ realizuju se radi poboljšanja komunikacije najvišeg ustavotvornog i zakonodavnog organa u kojem se donose najvažnije političke odluke u Republici Srpskoj sa građanima.

 Radi dobijanja odobrenja za studijsku posjetu, predstavnici organizovanih grupa građana treba da dostave zahtjev Narodnoj skupštini Republike Srpske najmanje sedam dana prije realizacije posjete.

 Obrazac zahtjeva za prijavu posjete grupe građana Narodnoj skupštini Republike Srpske možete da se preuzme i popuni na portalu Narodne skupštine www.narodnaskupstinars.net.

Spisak posjetilaca treba da se dostavi Odsjeku za protokol Narodne skupštine Republike Srpske najkasnije 48 časova prije utvrđenog termina posjete.