latinica  ћирилица
10/02/2016 |  14:20 ⇒ 15:28 | Autor: SRNA

U četvrtak oblačno s kišom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje umjereno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili snijegom u istočnim područjima, saopštili su meteorolozi.
Kiša - Foto: RTRS
KišaFoto: RTRS

Slabe padavine ujutru će biti na jugu i istoku, ponegdje i susnježica, u višim predjelima snijeg, a u ostalim dijelovima suvo i hladno.

Sredinom dana nova oblačnost zahvatiće južne i zapadne predjele koje će donijeti slabu kišu, pa će se uveče i tokom noći kiša proširiti na ostala područja.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje zbog mogućeg jakog udara vjetra od 65 do 95 kilometara na čas u cijeloj zemlji, te zbog padavina u Hercegovini i zapadnim područjima od 40 do 80 litara po metru kvadratnom.

Јutarnja temperatura vazduha biće između minus tri i tri, na jugu zemlje od tri do šest, a najviša dnevna izmeću pet i 11, na jugu zemlje do 13 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha izmjerena u 13.00 časova: Bjelašnica minus pet, Drinić, Mrakovica i Goražde nula, Čemerno, Han Pijesak i Drvar dva, Kalinovik tri, Kupres četiri, Novi Grad, Sokolac, Prijedor, Ivan-sedlo i Sanski Most pet, Mrkonjić Grad, Zvornik, Gradačac i Bihać šest, Gacko, Nevesinje, Ribnik, Srbac, Bijeljina, Banjaluka, Doboj, Јajce, Livno i Tuzla sedam stepeni Celzijusovih.

U Sarajevu i Srebrenici u 13.00 časova izmjereno je osam stepeni, u Višegradu devet, Foči, Rudom i Bugojnu 10, u Bileći 11, Mostaru i Trebinju 12, Zenici 13, Stocu i Čapljini 15, te u Neumu 16 stepeni Celzijusovih.