latinica  ћирилица
10/02/2016 |  17:11 | Autor: SRNA

Pale: Istorijski korak za Ski-centar "Ravna planina"

Ski-centar "Ravna planina" uvršten je na listu svjetskih skijališta dobijanjem hologacije Međunarodne skijaške federacije /FIS/ za organizaciju međunarodnih takmičenja.
Ski-centar "Ravna planina" -
Ski-centar "Ravna planina"

Sertifikat FIS potvrđuje da ski-staza "Ravna planina" ispunjava sve propisane standarde za takmičenje u slalomu i veleslalomu, saopšteno je iz firme "Majneks", u čijem sklopu posluje ovaj ski-centar.

"Ovo je istorijski korak, ne samo za naš mladi ski-centar koji je počeo sa radom u zimskoj sezoni 2014/2015. godine, već i za opštinu Pale jer će sigurno imati veliki uticaj na njenu turističku ponudu", rekao je vlasnik "Majneksa" Veljko Golijanin.

On kaže da je zadovoljan razvojem ski-centra "Ravna planina" koji ide u pravcu da postane skijalište na kojem će se održavati velika takmičenja.

Inspektor za homologaciju staza FIS-a Dušan Gorišek istakao je da se danas piše istorija ovog skijališta, što je od velikog značaja, kako za Pale, tako i za cijelu zemlju.

"Ovo je veliki dan za opštinu jer dobijamo novu turističku destinaciju", istakao je načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević.