latinica  ћирилица
11/02/2016 |  12:54 ⇒ 12:54 | Autor: RTRS

Godina dana rada Novinske agenije i Radija Sputnjik iz Beograda

Prije tačno godinu dana, Novinska agenija i Radio Sputnjik iz Beograda uspješno je počela s radom.

Mi smo željeli da našem medijskom tržištu i medijskom tržištu Balkana predstavimo ruski pogled na svijet i iskreno, jesmo se nadali, ali nismo očekivali ovako brz uspjeh, istakla je u razgovoru za Radio Republike Srpske, glavni urednik novinske agencije „Sputnjik“, Ljubinka Milinčić. 

„Od onog dana kada smo počeli sa radom, svima smo bili interesantni. To interesovanje se samo povećavalo i sad smo jedan od ravnopravnih medija na Balkanu. Naše mišljenje se čuje, sluša, čita i prenosi. Imamo veb sajt koji je dobro posjećen i Radio koji je u početku počeo sa sat i po nedeljnog programa, sada je 20 sati nedeljnog programa, a u planu je da počnemo sa cjelodnevnim programom. Bavimo se i domaćim i regionalnim temama, a u planu je da se još više bavimo regionalnim temama. Kada je riječ o spoljnoj politici, mi smo izgleda popunili prazan prostor. Sve što znamo o spoljnoj politici, znamo iz zapadnog ugla. Možda je i to formula našeg uspjeha, jer smo pokazali da istina nije uvijek jednostrana“, rekla je Milinčić.

Prvi partner agencije Sputnjik u regionu je Radio Republike Srpske.

„Radio Republike Srpske je naš prvi partner, a više bih rekla prijatelj u regionu. Mi smo zaista od samog početka počeli da lijepo sarađujemo i meni je drago da je to tako. Vrlo je lijepo imati prijatelje u Republici Srpskoj i trudićemo se da to prijateljstvo i saradnju razvijamo i dalje“, zaključila je Milinčić.