latinica  ћирилица
11/02/2016 |  14:09 | Autor: SRNA

U petak pretežno oblačno

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u nizinama, a na planinama slab snijeg, saopštili su meteorolozi.
Naoblačenje - Foto: RTRS
NaoblačenjeFoto: RTRS

Prije podne na jugu i zapadu biće oblačno uz slabu kišu, u ostalim predjelima Republike Srspke suvo uz više sunčanih perioda, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Slično će biti i tokom dana, a popodne i uveče slaba kiša proširiće se prema ostalim predjelima.

Јutarnja temperatura vazduha biće između minus dva i tri, a najviša dnevna između pet i 12 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 13.00 časova: Bjelašnica minus sedam, Čemerno minus dva, Gacko i Kalinovin nula, Nevesinje, Han Pijesak, Livno i Ivan-sedlo jedan, Bileća i Sokolac tri, Trebinje, Goražde i Srebrenica četiri, Foča, Rudo i Bugojno pet, Višegrad, Mrakovica i Јajce šest, Mrkonjić Grad, Sarajevo, Mostar, Neum, Čapljina, Stolac i Zenica sedam stepeni Celzijusovih.

U Driniću u 13.00 časova izmjereno je osam stepeni, u Novom Gradu, Zvorniku i Drvaru devet, Ribniku, Srpcu i Tuzli 10, u Doboju i Gradačcu 11, Prijedoru, Bijeljini, Sanskom Mostu i Bihaću 12, te u Banjaluci 13 stepeni Celzijusovih.