latinica  ћирилица
11/02/2016 |  14:41 ⇒ 14:47 | Autor: SRNA

Laktaši: Više od 150.000 KM za finansiranje sportskih organizacija

Skupština opštine Laktaši usvojila je danas odluku o programu finansiranja sporta i fizičke kulture u iznosu većem od 150.000 KM, koja predviđa da se prema načinu finansiranja sva sportska udruženja podijele u tri grupe.
Sjednica Skupštine opštine Laktaši - Foto: SRNA
Sjednica Skupštine opštine LaktašiFoto: SRNA

Predsjednik Skupštine opštine Laktaši Snježana Radetić rekla je da bi prvoj grupi sportskih udruženja trebalo biti dodijeljeno 20.000 KM, drugoj u kojoj je većina sposrtskih udruženja 115.000 KM, a trećoj grupi 20.000 KM.

Radetićeva je istakla da su na današnjoj sjednici usvojene odluke o imenovanju načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti i načelnika Odjeljenja za imovinsko-pravne poslove.

S dnevnog reda sjednice povučena je odluke o davanju saglasnosti za zaključivanje ugovora o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u Poslovnoj zoni Aleksandrovac, saopšteno je iz Službe za informisanje opštine Laktaši.

Načelnik opštine Laktaši Miroslav Kodžoman rekao je da je sva procedura u vezi sa prodajom zemljišta završena i ostalo je još da se da saglasnost za potpisivanje ugovora, ali da je protekle sedmice interes pokazao još jedan investitor, zbog čega je pomenuta odluka ostavljena za narednu sjednicu.

Kodžoman je dodao da moraju biti ispoštovane potrebe svih zainteresovanih investitora i da se mora usaglasiti raspored parcela kada je riječ o prodaji.

"Moramo na adekvatan način raspodijeliti preostale parcele i na mnogo oprezniji način organizovati prodaju građevinskog zemljišta", naglasio je načelnik opštine.

On je istakao da je opštini Laktaši jedini cilj otvaranje novih radnih mjesta i proizvodnih pogona, te da su Laktašima poželjni samo investitori s istim namjerama.