latinica  ћирилица
12/02/2016 |  12:02 | Autor: SRNA

Promjenljivo vrijeme sa temperaturom iznad prosjeka

U Republici Srpskoj narednih dana biće promjenljivo vrijeme, povremeno sa kišom i temperaturom iznad prosjeka za ovo doba godine, izjavio je Srni dežurni meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Igor Kovačić.
Sunce - Foto: RTRS
SunceFoto: RTRS

Sutra će u jutarnjim časovima biti oblačno sa mjestimičnom kišom, koja će od zapada do juga biti obilnija, na jugu je moguć prolazni, na mahove olujni vjetar, a na planinama prolazni snijeg.

Prestanak padavina, kako je rekao, očekuje se tokom prijepodneva, a prema večeri novo naoblačenje prema zapadu. U noći na nedjelju, 14. februar, u Krajini se mjestimično očekuje kiša, a u drugim predjelima biće suvo uz moguću oblačnost.

Јutarnja temperatura sutra će biti od jedan do šest stepeni, na planinama minus dva stepena Celzijusova, a najviša dnevna od osam do 12 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 14. februara, nastaviće se promjenljivo oblačno vrijeme sa mjestimično prolaznom kišom, dosta vjetrovito sa pojačanim južnim vjetrom u Hercegovini. Na jugu će kiša biti češća, a u ostalim predjelima očekuje se suvo vrijeme uz porast temperature.

Јutarnja temperatura biće od tri do devet stepeni, a najviša dnevna od 12 do 17 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak, 15. februara, zadržaće se promjenljivo vrijeme, na jugu i zapadu mjestimična kiša uz inteziviranje pljuskova, dok će na sjeveroistoku i istoku kiše biti samo povremeno, uz višu temperaturu u odnosu na prethodne dane.

Vjetar će biti umjeren, u Hercegovini jak jugo.

Јutarnja temperatura biće od tri do 10 stepeni, a najviša dnevna od 12 do 18, u zapadnim predjelima ispod 10 stepeni Celzijusovih.