latinica  ћирилица
14/02/2016 |  10:59 | Autor: Agencije

Čović sutra predaje aplikaciju BiH za članstvo u EU

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović predaće sutra u Briselu u ime BiH zahtjev za članstvo u EU ministru spoljnih poslova Holandije Bertu Kundersu.
EU i BiH - Foto: ilustracija
EU i BiHFoto: ilustracija

Svečana ceremonija predaje zahtjeva za članstvo u EU holandskom predsjedništvu Savjeta EU zakazana je za 9.00 časova u zgradi Savjeta, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Svečanosti će prisustvovati visoki predstavnik za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku EU Federika Mogerini i komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Јohanes Han.

Najavljeno je da će se Čović sastati sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom, predsjednikom EPP-a Žozefom Dolom i poslanicima Evropskog parlamenta Kristijanom Dan Predom, Andrejem Plenkovićem, Toninom Piculom, Dubravkom Šuicom, Davorom Ivom Stierom i Јozom Radošem.

Čović će u večernjim časovima prisustvovati prijemu povodom formalne predaje zahtjeva za članstvo u EU. Domaćini prijema su hrvatski poslanici u Evropskom parlamentu i izvjestilac Evropskog parlamenta za BiH Kristijan Dan Preda.