latinica  ћирилица
14/02/2016 |  19:53 ⇒ 20:50 | Autor: RTRS

Advokat Stojanović najavljuje žalbu zbog pritvora Pavloviću (VIDEO)

Slobodan Pavlović i tri službenika Pavlović Kompanije od sinoć se nalaze u pritvoru u Bijeljini. Advokat Miodrag Stojanović uložiće žalbu na određivanje pritvora nakon što dobije zvanično rješenje o određivanju pritvora.
Miodrag Stojanović, advokat - Foto: RTRS
Miodrag Stojanović, advokatFoto: RTRS

Nakon podnošenja žalbe, pripremaće se odbrana njegovih klijenata, kaže Stojanović, bez obzira na ishod žalbe, jer će tužilac nastaviti da vodi postupak bez obzira da li budu ili ne, na slobodi.

Tužilaštvo je najavilo, nakon okončanja istrage, podizanje optužnice i proširenje predmeta sa tri ili četiri nova imena.

Advokat Stojanović obavio je razgovore sa članovima porodica njegovih klijenata priremajući ih za, kako kaže, dug proces koji se očekuje i u kojem će se angažovati tim branilaca.

Cilj Tužilaštva je da se dokaže pranje novca preko kredita u Pavlović banci, kaže Stojanović. Ističe da se duži period vodi haranga i to dobija širi politički i državnički kontekst.

''Za ovo, čak i da ima takvih propusta, to bi bio elementarno eventualni prekršaj ili nekakav privredni prestup, a ne da se diže na ovaj nivo, nema medija koji se nije bavio time. Ajde recite mi zbog čega? Zbog Ljilje Garić, zbog Petra Lazića, Blage Blagojevića? Pa to je jasno", ističe advokat Stojanović.

Stojanović najavljuje dug proces, s obzirom da je država, kaže, angažovala sve resurse.

"Dakle organe kojim cijela ova priča konverira u smislu nekih političkih borbi , zauzimanja nekih političkih pozicija i tu nema nazad", napominje Stojanović.

Tužilaštvo je, kaže Stojanović, izvršilo dodatni pritisak na Sud pet minuta prije određivanja pritvora, informacijom da ima zaštićenog svjedoka, iako nije znalo odgovoriti na pitanje o čemu će taj svjedok govoriti. Porodice pritvorenih ogorčene ovakvim postupkom organa BiH.

''Ovo je rušenje Republike Srpske preko Milorada Dodika, preko ovih ljudi, da niko ne razmišlja o njihovj djeci, o porodicama o njihovim kreditima'', kaće Dušan Blagojević, sin Blage Blagojevića.

Milorad Lazić brat Petra Lazića kaće: "Ovo je sve jedna montaža čiji će epilog biti oslobađajuća presuda", dok Mile Pavlović bratanac Slobodana Pavlovića napominje: "Ovo je klasičan atak na Semberiju, i sve što je srpsko, da se lomi preko leđa čestitih ljudi'"'

Milica Marković, poslanica SNSD-a u Parlamentu BiH, kaže da je ovim slučajem pokrenut veliki front prema RS s ciljem da se stvori fama da je sav kriminal koji postoji u BiH, smješten u RS.

"Ono što je tragično da su izvođači svih tih radova i front koji vode protiv RS ministri u Vijeću ministara ispred PDP-a i SDS-a", kaže Markovićeva.

To je opasna namjera po mentorstvu njihovog šefa Bakira Izetbegovića, kaže Markovićeva, naročito u trenutku kada još nije zaustavljen front koji su protiv RS otvorili bošnjački političari s ciljem da pokažu da su ratni zločinci bili samo na srpskoj strani i da se ratni zločin dešavao samo u RS.