latinica  ћирилица
29/03/2016 |  11:03 ⇒ 20:42 | Autor: RTRS

Dvostruka tragedija u Gradišci (VIDEO)

Tragedija u Gradišci. Tridesetdevetogodišnji Aleksandar Majkić, u prisustvu petogodišnjeg sina, ubio je suprugu Mirjanu. Poslije stravičnog zločina, Aleksandar se sam prijavio policiji.
Gradiška - ubistvo - Foto: RTRS
Gradiška - ubistvoFoto: RTRS

Za sada, nema detalja o eventualnim okolnostima koje su prethodile ubistvu koje je rano jutros počinio Aleksandar Majkić u stanu u Vidovdanskoj ulici u centru grada. Vijest o zločinu ostavila je sugrađane, gotovo, bez komentara.

Aleksandar, zaposlen u Elektrodistribuciji Gradiška i Mirjana, koja je radila u obližnjoj parfimeriji, živjeli su u istom stubištu gdje i Mirjanini roditelji. Pošto se Aleksandar prijavio u stanici policije na mjesto zločina upućena je ekipa hitne pomoći.

- Јutros u 7.10 ekipa je izašla na teren gdje je zatekla ženu bez znakova života. Pokušana je reanimacija, nažalost bezuspješna i mogli smo samo konstatovati smrt - rekla je Јelena Moravac iz Hitne službe Doma zdravlja Gradiška.

Gradiška, ubistvo (Foto: RTRS)

Uviđaj je obavio tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, zajedno sa predstavnicima Stanice javne bezbjednosti Gradiška.

- Tužilac je tom prilikom naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na rasvjetljavanju svih okolnosti počinjenog krivičnog djela. Sa lica mjesta su izuzeti tragovi koji će se koristiti za potrebe vještačenja a naložena je i obdukcija beživotnog tijela koja će se izvršiti u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske - rekla je potparolka Okružnog tužilaštva Banjaluka, Maja Đaković Vidović.

Građani Gradiške u nevjerici. Komšije, koje nisu htjele pred kameru, kažu da ništa nije moglo naslutiti tragediju. Šta su stvarni motivi zločina istraga tek treba da utvrdi.

Gradišku je danas potresla još jedna tragedija. Samo nekoliko časova prije ubistva, dvadesetosmogodišnji Aleksandar Vuković preminuo je tokom rekreacije u sportsko-rekreativnom centru u naselju Senjak.