latinica  ћирилица
25/04/2016 |  08:02 ⇒ 20:34 | Autor: RTRS

Srebrenica: Zajednički kandidat za načelnika Mladen Grujičić (VIDEO)

Srpske stranke imaće zajedničkog kandidata za načelnika opštine Srebrenica.
Mladen Grujičić - Foto: Screenshot
Mladen GrujičićFoto: Screenshot

Biće to Mladen Grujičić, predsjednik opštinske Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Grujičića su podržali opštinski odbori SNSD-a i SDS-a, a večeras će njegovu kanididaturu, kako saznajemo, potvrditi i svih devet srpskih političkih partija u Srebrenici 

Srebrenica je godinama bila talac pogrešne politike, Srbi su u ovoj opštini bili diskriminisani jer je politika opštine kreirana u Sajarevu, a masovno raseljavanje i Bošnjaka i Srba rezultat je loše vlasti Ćamila Durakovića i njegovih predhodnika – ističe Grujičić.

- 16 godina imamo bošnjačke načelnike, od početka je sve manje i manje ljudi. Ovdje najlošije žive Srebreničani a svi ostali sa strane imaju više koristi od Srebrenice nego sami Srebreničani - kaže Grujičić.

Grujičića će podržati sve političke stranke sa srpskim predznakom, okupljene u koaliciju "Zajedno za Srebrenicu".

- Mladen Grujičić potiče iz porodice koja je nastradala u ovom ratu on je intelektualac. Mlad, perspektivan, nije ništa činio na štetu srpskih nacionalnih interesa, nije se ogriješio ni o jedan zakon, nije činio ništa i nema razloga da ne samo od Srba nego i od bošnjaka ne glasa za njega - kaže Momčilo Cvjetinović, predsjednik OO SDS-a Srebrenica.

Međutim, mnogi strahuju da bi u Srebrenici mogao da bude ponovljen izborni inženjering iz 2012.

- Kada je Vesna Kočević izgubila za nekih 500 glasova koji su otišli Radojici Ratkovcu koji se pojavio niotkuda, koji se pojavio iz samo jednog razloga - da razjedini Srbe - ističe Grujičić.

Radomir Pavlović, predsjednik OO SNSD-a Srebrenica izražava nadu da će odluku o Srebrenici donijeti oni koji žive u ovoj opštini.

- Nadam se da se neće pojaviti ljudi koji će licitirati novcem i da se neće ponoviti da o Srebrenici odlučuju oni koji žive daleko izvan Srebrenice. Izlazimo na utakmicu pošteno, da se suočimo sa svim problemima koje ima Srebrenica i ovog puta pozivam sve političke partije i sve naše institucije da pomognu da koalicija "Zajedno za Srebrenicu" dobije ove izbore - kaže Pavlović.

Protivkandidat Grujičiću biće Ćamil Duraković aktuelni načelnik opštine, koga su podržale sve bošnjačke političke partije.