latinica  ћирилица
25/04/2016 |  08:19 ⇒ 08:25 | Autor: RTRS

Danas hladnije sa kišom, u višim predjelima snijeg

Ujutru hladno i oblačno sa kišom, na jugu i jugozapadu jače padavine. Na planinama će padati snijeg, a susnježica i vlažan snijeg će padati i ponegdje u nižim predjelima (uglavnom na sjeverozapadu i u sarajevsko-romanijskoj regiji).
Oblačno vrijeme sa kišom - Foto: ilustracija
Oblačno vrijeme sa kišomFoto: ilustracija

Tokom prijepodneva padavine jačaju u većini predjela i premiještaju se ka istoku. Na planinama će se formirati snježni pokrivač: ponegdje oko 10-15 cm. Kasnije popodne padavine slabe, a uveče na zapadu i jugu prestaju uz postepeno razvedrvanje.

Na istoku uveče i u noći će i dalje padati slab snijeg koji do utorka ujutru prestaje. Duvaće slab do umjeren, na jugu povremeno jak, sjeverozapadni vjetar.

Јutarnja temperatura vazduha od 1°C do 6°C, na jugu oko 8°C u višim predjelima od -2°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 4°C do 8°C, na jugu oko 10°C, u višim predjelima oko nule.

PROGNOZA VREMENA ZA BANjALUKU 

Oblačno i hladno sa padavinama: ujutru će povremeno padati i susnježica i vlažan snijeg, a u brdskim predjelima oko grada snijeg uz formiranje manjeg snježnog porivača, tokom dana uglavnom kiša.

Kasnije popodne kiša slabi i postepeno prestaje. U noći ka utorku razvedravanje i sve hladnije. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni.  Najviša dnevna temperatura oko 6°C.