latinica  ћирилица
25/04/2016 |  10:25 | Autor: Blic

Murinjo dobija 385 miliona evra za pojačanja Јunajteda

Ako je vjerovati britanskim tabloidima, Žoze Murinjo će kao novi strateg Mančester junajteda imati pravo malo bogatstvo na raspolaganju za pojačanja kluba sa "Old Traforda".
Žoze Murinjo (FOTO: Panoramic) -
Žoze Murinjo (FOTO: Panoramic)

U nedjelju su mediji objavili da je jedan od portugalskih listova objelodanio svoje saznanje da je Murinjo stavio potpis na ugovor sa Јunajtedom. Iako u Engleskoj nema zvanične potvrde, gotovo svi koji se tom temom bave smatraju da je informacija istinita, te da će klub to objaviti u narednih petnaestak dana.

Korak ispred drugih nastupio je "Dejli star", čiji novinari saznaju da je uprava Mančester junajteda u pregovorima sa Murinjom obećala da će mu na raspolaganje staviti 300 miliona funti za pojačanja, što je po današnjem kursu oko 385 miliona evra.

Ovo bi moglo da znači da će na Old Traford stići ne samo Zlatan Ibrahimović, sa kojim je Murinjo već radio u Interu, a koji je spreman da dođe u Јunajted ali ne dok ga vodi Luj van Gal, već i mnogi drugi sjajni igrači.

"Dejli star" navodi da bi među "metama" mogli da se nađu i Nejmar, Edinson Kavani, Tomas Miler, Pol Pogba i Rafael Varan.

Ovaj list podsjeća da je Van Gal, otkako je zamijenio Dejvida Mojesa 2014, već potrošio više od 250 miliona funti, ali da se njegove procjene o pojačanjima nisu pokazale kao sjajne.

Uostalom, Јunajted je peti u Premijer ligi, sa utakmicom manje ali i pet bodova manje od gradskog rivala Sitija i Arsenala, koji dijele treće i četvrto mjesto.

Četvrta pozicija, podsjetimo, vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, peta direktno u Ligu Evrope, a šesta, na kojoj Vest Hem ima samo tri boda manje od Јunajteda, u kvalifikacije za drugo po snazi evropsko klupsko takmičenje.