latinica  ћирилица
25/04/2016 |  11:09 ⇒ 11:19 | Autor: RTRS

Snijeg krajem aprila u Srpskoj, bez problema u saobraćaju (FOTO)

U jugozapadnom dijelu Republike Srpske snijeg početkom aprilu i nije rijetka pojava. Međutim, snijeg 25. aprila je rijetkost, pa su današnje sniježene padavine iznenadile i najstariji žitelje ovog dijela Srpske poslije dugotrajnog i lijepog vremena.
Snijeg u Mrkonjić Gradu - Foto: RTRS
Snijeg u Mrkonjić GraduFoto: RTRS

Snijeg koji je počeo da pada u toku prošle noći, formirao je snježni pokrivač od nekoliko centimetara u Mrkonjić Gradu, a u planinskim predjelima visina snježnog pokrivača je desetak centimatara.

Snježne pdavine su prouzrokovale i štetu na tek procvjetalom voću, jer su se pod teretom snijega polomile grane, ali i na ranim povrću.

Na magistralnim i regionalnim putevima nema zastoja u odvijanju saobraćaja, ali je preko planinskih prevoja mjestimično zasnježen kolovoz.

SNIЈEG NIЈE OMEO SAOBRAĆAЈ PREKO ROGOЈA I PRIЈEDЈELA

Foča (foto: Srna)

Na planinskom prevoju Rogoj, na putu Foča-Sarajevo, kao i na prevoju Prijedjel na putu prema Tjentištu visina snijega je desetak centimetara, ali se saobraća bez teškoća, rečeno je u preduzeću "Srbinjeputevi".

U ovom preduzeću kažu da su mašine raspoređene na ovim putnim prvacima, a da je mehanizacija upućena i na puteve prema Šćepan Polju i Čelebićima.

Kiša, koja od juče pada, prešla je u susnježicu i snijeg prvo u višim predjelima, a zatim i u samoj Foči.

Najviše problema proljećni snijeg mogao bi zadati voćarima, jer bi moglo doći do lomljenja olistalih grana voćaka.

Prije sedam dana u Foči je temperatura vazduha bila 29 stepeni Celzijusovih.

Snijeg pada i u Petrovu.

Petrovo (foto: RTRS)