latinica  ћирилица
25/04/2016 |  13:34 ⇒ 20:24 | Autor: SRNA

Petrović: Pravosuđe BiH da se oglasi u vezi sa objavljivanjem dokumentacije

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović smatra da bi Sud i Tužilaštvo BiH trebalo da se oglase u vezi sa objavljivanjem dokumentacije o njegovom svjedočenju u Tužilaštvu BiH, u kome je optužio nekadašnje funkcionere i prve ljude dobojskog SDS-a Andriju Bjeloševića, Borislava Paravca i Milana Ninkovića za nasilno preuzimanje vlasti, protjerivanje muslimana i Hrvata i prećutno odobravanje ratnih zločina.
Obren Petrović - Foto: Novosti.rs
Obren PetrovićFoto: Novosti.rs

"To se može prenositi, ali poslije sudskog procesa. Proces je u toku i ovim se direktno vrši pritisak na mene", rekao je Petrović.

On je najavio da će dalje korake u vezi sa objavljivanjem dokumentacije preduzeti nakon što se Sud i Tužilaštvo BiH izjasne o navedenom događaju.

U medijima je objavljeno svjedočenje gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića /SDS/, koji je tokom saslušanja u Tužilaštvu BiH optužio nekadašnje funkcionere i prve ljude SDS-a u ovom gradu Andriju Bjeloševića, Borislava Paravca i Milana Ninkovića za nasilno preuzimanje vlasti, protjerivanje muslimana i Hrvata i prećutno odobravanje ratnih zločina.

Tužilaštvo BiH podiglo je 31. decembra prošle godine optužnicu protiv Milana Ninkovića, Borislava Paravca, Andrije Bjeloševića i Milana Savića za ratne zločine počinjene na području Doboja i Teslića.

Ninković je bio član Kriznog štaba Srpske opštine Doboj, Paravac predsjednik Kriznog štaba Srpske opštine Doboj, Bjelošević načelnik Centra stanice bezbjednosti Doboj i član Kriznog štaba, a Savić zamjenik načelnika CSB-a.