latinica  ћирилица
25/04/2016 |  16:32 | Autor: SRNA

Zagreb: Podržati BiH na putu evropskih integracija

Predsjednik Odbora za spoljnu politiku Hrvatskog sabora Davorin Mlakar rekao je danas u Zagrebu da su primarni interes i politika Hrvatske - podržati BiH na putu evropskih integracija.
Zagreb - Foto: RTRS
ZagrebFoto: RTRS

On je, u razgovoru sa ambasadorom BiH u Hrvatskoj Renatom Paškalj, istakao da proces usklađivanja zakonodavnih nadležnosti zna biti težak i da u tom smislu Hrvatska, administrativnim i tehničkim iskustvima koje je u tom procesu stekla, može pružiti pomoć BiH.

Iz Ministarstva inostranih poslova BiH saopšteno je da je Mlakar naglasio da su odnosi između BiH i Hrvatske dobri i prijateljski, ali da uvijek ima prostora za njihovo unapređivanje.

Paškalj je zahvalila za iskazanu spremnost za pomoć i podršku.

Ona je ukratko informisala Mlakara o aktuelnim pitanjima koja se u BiH i njenim institucijama rješavaju s ciljem ispunjavanja uslova za pristupanje EU.

Paškalj je naglasila značaj intenzivnih bilateralnih posjeta i kontakata zvaničnika dvije zemlje koji su u posljednja tri mjeseca realizovani, kao i sastanaka koji se očekuju u narednom periodu, na kojima će biti razgovarano o konkretnim pitanjima buduće saradnje.