latinica  ћирилица
25/04/2016 |  18:10 | Autor: TANЈUG

Fajon: Građani Srbije poručili da budućnost vide u EU

Potpredsjednica socijaldemokrata u Evropskom parlamentu Tanja Fajon pozdravila je danas rezultate izbora u Srbiji kao odluku većine građana da izaberu političku opciju privrženu putu ka EU.
Tanja Fajon - Foto: RTRS
Tanja FajonFoto: RTRS

"To je jasna poruka političkim elitama da Srbi vide svoju budućnost u modernoj, ekonomski uspešnoj i - u uslovima demokratije - razvijenom društvu koje je deo porodice EU", navela je Fajon u saopštenju.

Ona je dodala da su građani Srbije pružili podršku i dali još jedan mandat za bolne, ali trenutno neophodne reforme, kao i za promjene koje će omogućiti građanima bolji životni standard i spriječiti odlazak mladih u inostranstvo.

"Odgovornost leži u rukama novih vladajućih elita. Nova vlada će se suočiti sa zahtjevnim, ali ostvarljivim zadacima: da pametno balansira sa antievropskim političkim snagama u parlamentu, da se strateški bori sa ostacima politike 1990-tih i da nastavi da igra ulogu vodećeg i respektabilnog partnera u regionu", istakla je Fajon.

Ona je naglasila da je pred Srbijom nova važna prilika i izrazila nadu da će zemlja spriječiti povratak u katastrofalne političke tendencije prošlosti i nastaviti da gradi modernu Srbiju, sigurnu i odlučnu na putu ka EU.