latinica  ћирилица
25/04/2016 |  18:45 | Autor: TANЈUG

Ruski MIP: Očekujemo dalju saradnju sa srpskom vladom

Zvanična Moskva je zadovoljna zbog činjenice da je politika srpske vlade usmjerena na jačanje strateškog partnerstva sa Rusijom dobila većinsku podršku na parlamentarnim izborima u Srbiji, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

"Rusija sa zadovoljstvom konstatuje da su prijevremeni parlamentarni, ali i regionalni i lokalni izbori u Srbiji održani u mirnoj armosferi i u skladu sa opštepriznatim standardima i bez ozbiljnijih kršenja", kako su posvjedočili međunarodni posmatrači, uključujući i ruske predstavnike, navodi se u saopštenju.

Prema preliminarnim rezultatima glasanja, SNS Aleksandra Vučića je odnijela pobjedu, prenosi Tas s.

"Sa zadovoljstvom primjećujemo da ti rezultati pokazuju da je politika srpske vlade, koja posebnu pažnju poklanja jačanju strateškog partnerstva sa Rusijom, dobila podršku većine birača", navodi se u saopštenju.

Očekujemo forimiranje nove vlade, poslije saopštavanja zvaničnih rezultata. Takođe, očekujemo da će ona nastaviti da radi na isti način, a na osnovu pozitivnih rezultata koji su ranije postignuti u okviru agende čitavog sprektra srpsko-ruskih odnosa, zaključuje se u saopštenju.