latinica  ћирилица
25/04/2016 |  20:31 ⇒ 21:26 | Autor: SRNA

Mladen Grujičić srpski kandidat za načelnika Srebrenice

Mladen Grujičić je zajednički kandidat srpskih stranaka za načelnika opštine Srebrenica na predstojećim lokalnim izborima, potvrdio je predsjednik srebreničkog odbora Srpske demokratske stranke Momčilo Cvjetinović.
Mladen Grujičić - Foto: Screenshot
Mladen GrujičićFoto: Screenshot

Ovo je dogovoreno na večerašnjem zajedničkom sastanku predstavnika devet srpskih političkih stranaka, koliko ih djeluje na području opštine Srebrenica.

Cvjetinović je istakao da je Grujičić predložen kao zajednički kandidat svih srpskih stranaka, a ne samo kao član SNSD-a.

Lideri devet političkih stranaka u Srebrenici prije 11 dana postigli su dogovor da srpske stranke kandiduju jednu osobu za načelnika opštine.

Prethodno su to učinile bošnjačke stranke koje su postigle saglasnost da jedini bošnjački kandidat za srebreničkog načelnika bude aktuelni načelnik Ćamil Duraković.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sugerisao je da se srpske stranke u ovoj opštini usaglase i predlože jednog zajedničkog srpskog kandidata za načelnika.

Mladen Grujičić sin je poginulog borca Vojske Republike Srpske i aktuelni je predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila u Srebrenici. Diplomirani inženjer tehnologije i zaposlen je u Srednjoškolskom centru u Srebrenici.

Prema trenutnim podacima Opštinske izborne komisije, na biračkom spisku opštine Srebrenica nalazi se oko 11.000 osoba sa pravom glasa, od kojih su većina Srbi. Ukoliko bi svi izašli na izbore i glasali za zajedničkog srpskog kandidata postoji mogućnost da, poslije više od 17 godina, na čelo ove lokalne zajednice dođe Srbin.

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović čestitao je Mladenu Grujičiću izbor za zajedničkog kandidata srpskih stranaka za načelnika opštine Srebrenica na predstojećim lokalnim izborima.

- Imajući u vidu Grujičićevu čestitost, moralnost i efikasnost u radu, očekujemo da će na predstojećim lokalnim izborima dobiti podršku svih građana Srebrenice - rekao je Mitrović.