latinica  ћирилица
26/04/2016 |  12:37 | Autor: SRNA

Banjaluka: Prevarama prisvojio 41.700 KM

Banjalučka policija podnijela je nadležnom tužilaštvu izvještaj protiv muškarca čiji su inicijali M.V. /48/ iz Banjaluke koji je osumnjičen da je nezakonito prisvojio 41.700 KM pronevjerama, poslovnim prevarama i falsifikovanjem ili uništavanjem poslovnih ili trgovačkih knjiga i isprava.
Hronika (Ilustracija: RTRS) -
Hronika (Ilustracija: RTRS)

Osumnjičeni je od 2013. do 2015. godine, u svojstvu direktora jednog preduzeća u Banjaluci, podizao novac sa transakcijskog računa preduzeća, a utrošak nije opravdao, čime je pričinio matrijalnu štetu od 14.500 KM.

On je u istom periodu prodao robu koja je u knjigovodstvu preduzeća evidentirana na stanju u novčanom iznosu, a nije dostavio fakture na knjiženje, te je i na taj način pričinio materijalnu štetu preduzeću od oko 26.000 KM, a za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist.

Osumnjičeni je u toku 2014. godine doveo u zabludu jednu firmu iz Teslića, sačinivši predračun za isporuku šest akumulatora po ukupnoj cijeni od oko 1.200 KM po kojem je izvršena uplata, a ugovorena roba nije isporučena, te tako pribavio protivpravnu imovinsku korist.

Izvještaj banjalučkom Okružnom tužilaštvu podnijeli su pripadnici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Banjaluka, saopšteno je iz policije.