latinica  ћирилица
26/04/2016 |  14:00 | Autor: TANЈUG

Austrijska vlada planira novi početak

Nakon poraza na predsjedničkim izborima austrijska vlada, koju čine Socijaldemokratska partija i Narodna stranka, planira novi početak.
Verner Fajman (foto:.nspm.rs) -
Verner Fajman (foto:.nspm.rs)

Austrijski kancelar Verner Fajman najavio je danas, nakon sjednice vlade, da će krajem maja vlada napraviti bilans usljed kojeg će definisati otvorene teme i izraditi konkretne planove za njihovo rješavanje.

Vicekancelar Rajnhold Miterlener je, na konferenciji za štampu, istakao da će vlada pokrenuti i one teme koje do sada, zbog spora u koaliciji, nisu bili predmet rješavanja.

"Moraju među njima biti i tabu teme", podvukao je on.

Istovremeno je konstatovao da vlada nije malo učinila i pokrenula, i ukazao da je na današnjoj sednici donijeta odluka o finansijskom okviru, kao i postignut dogovor o reformi dječijeg dodatka.

Miterlener je uvjeren da samo reforme neće povratiti glasače, i da je neophodno da se vlada usmjeri na “novi marketing“.

On je ujedno najavio da se koalicioni partneri neće više javno kritikovati, i da će prikazati drugačiji odnos.

Fajman je loš rezultat kandidata vladajućih partija na predsjedničkim izborima ocijenio jasnim upozorenjem vladi, te dodao da će vlada morati da se okrene važnim oblastima kao što su škole i tržište rada.

Za sada je otvoreno kako će izgledati novi početak vlade.