latinica  ћирилица
26/04/2016 |  14:25 | Autor: SRNA

Grujičić: Srebrenica nije ni srpska, ni bošnjačka

Zajednički kandidat srpskih stranaka za načelnika opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je da će, ako pobijedi na predstojećim lokalnim izborima, biti načelnik svih građana, te da tvrdnja sadašnjeg načelnika Ćamila Durakovića da će se "Bošnjaci iseljavati ako načelnik bude Srbin" nema smisla jer bi, prema toj logici, i Srbi sada trebalo da se iseljavaju.
Mladen Grujičić - Foto: Screenshot
Mladen GrujičićFoto: Screenshot

"Ta izjava nema smisla. Srebrenica nije ni srpski ni bošnjački grad. Ne treba se seliti samo zato što je načelnik Srbin, kao što se ni Srbi ne sele zato što je načelnik Bošnjak, nego se masovno sele jer načelnik ne radi posao kako treba", istakao je Grujičić.

Prema njegovom mišljenju, treba raditi za dobrobiti svih građana i onda će se ljudi vratiti da žive u Srebrebicu a ne da idu iz nje.

Grujičić je poručio da će, ako pobijedi na predstojećim lokalnim izborima, voditi politiku pomirenja.

"U Srebrenici je slabo primjetno da se misli o ljudima. Moja politika baziraće se na ljudima koji žive tamo, bez obzira na nacionalnost. U Srebrenici nije dobro ni Bošnjacima ni Srbima", kaže Grujičić za N1.

On smatra da se budžetska sredstva mogu bolje iskoristiti za bolji život građana i da se to radi na pravi način svi bi bolje živjeli. Ovako kako jeste, kaže Grujičić, više koristi od Srebernice imaju svi drugi, osim samih Srebreničana.

Komentarišući pojedine tvrdnje da veliča ratne zločince, Grujičić kaže da veličanje zločinaca nije bio njegov način djelovanja, već upravo suprotno.

"Svako ko je činio zločine treba da bude pred licem pravde. Sa svih strana podjednako. Uvijek sam se zalagao da odgovaraju i pripadnici bošnjačkog i srpskog naroda. U Srebrenici, sada vlada mišljenje da srpski narod nije preživio nikakvu žrtvu, sami su sebe ubili", naglasio je Grujičić, dodavši da se svačija žrtva mora poštovati, jer je i sam sin poginulog borca Vojske Republike Srpske.