latinica  ћирилица
26/04/2016 |  22:55 ⇒ 22:57 | Autor: B92

LŠ: Siti i Real remizirali na Etihadu (FOTO)

Fudbaleri Mančester Sitija i Real Madrida remizirali su bez golova, u prvom meču polufinala Lige šampiona.
LŠ: Mančester Siti  - Real Madrid (foto: twitter.com/ChampionsLeague) -
LŠ: Mančester Siti - Real Madrid (foto: twitter.com/ChampionsLeague)

Meč na Etihadu nije bio dostojan ove runde elitnog takmičenja, bez obzira što nije igrao Kristijano Ronaldo.

Oba tima su potpuno razočarala, odigrala daleko od očekivanog nivoa, a nešto konkretno viđeno je tek u samoj završnici kada je Raal poslije dva prekida imao sjajne gol šanse, ali se ispriječio DŽo Hart.

Posebno je razočarao domaći tim, prije svega što je osim Ronalda Real tokom meča ostao i bez drugog najboljeg strijelca Karima Benzeme.

Siti je djelovao bezidejno u napadu, sa potpuno odsječenim Kunom Aguerom koji iz igre nije djelovalo da postoji način da savlada Kejlora Navasa.

S druge strane Real se mučio u borbi na sredini terena, Bejl nije imao pravu podršku u napadu, da bi 15-ak minuta prije kraja Hese neočekivano pogodio prečku. To je probudilo goste koji kreću u seriju napada, oni donose samo kornere koji su mogli riješiti meč.

Prvo je sa peterca glavom šutirao Kazemiro, ali je Hart intervenisao nogama, da bi nekoliko minuta kasnije lopta pala pravo ispred usamljenog Pepea, koji sa svega nekoliko metara šutira direktno u golmana Sitija.

U samoj završnici konačno je zaprijetio i domaćin, prvo je Pepe spriječio Sterlinga sa istrči sam na Navasa, a potom je Kostarikanac imao posla poslije slobodnog udarca De Brujnea.

Revanš meč je naredne srijede na Santjago Bernabeuu, gdje će obje ekipe morati mnogo više da rizikuju i nadamo se pokažu.

U drugom polufinalu LŠ u srijedu se u Madridu sastaju Atletiko i minhenski Bajern

LŠ: Mančester Siti - Real Madrid (foto: twitter.com/ChampionsLeague)