latinica  ћирилица
27/04/2016 |  07:56 ⇒ 08:35 | Autor: RTRS

Danas oblačno sa kišom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje na jugu i zapadu pretežno oblačno mjestimično sa slabom kišom, a u ostalim krajevima malo do umjereno oblačno i suvo.
Padavine - Foto: RTRS
PadavineFoto: RTRS

Tokom dana promjenljivo oblačno u većini krajeva uglavnom suvo i vjetrovito, a prolazno kiše mjestimično će biti u Hercegovini i Krajini. Prema večeri naoblačenje sa sjeverozapada donosi kišu u ove krajeve. Vjetar umjeren, a popodne pojačan i jak, južni i jugozapadni.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 14°C do 19°C, u višim predjelima od 8°C.

PROGNOZA VREMENA ZA BANjALUKU ZA DANAS 27.04.2016.

Ujutro manje hladno i bez mraza uz umjerenu oblačnost. Tokom dana promjenljivo oblačno i vjetrovito uz sunčane intervale. U noći oblačnije uz mogućnost kiše. Vjetar umjeren i jak, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura oko 19°C.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica minus četiri, Čemerno, Foča, Han Pijesak i Višegrad dva, Nevesinje, Gacko i Sokolac tri, Goražde četiri, Srebrenica, Livno i Zenica sedam, Bijeljina, Zvornik, Trebinje i Mostar devet, Novi Grad, Gradiška i Gradačac 10, Bihać i Drvar 11, Prijedor, Banjaluka i Tuzla 12, Doboj i Srbac 13, Neum 14 stepeni Celzijusovih.