latinica  ћирилица
27/04/2016 |  08:39 ⇒ 09:11 | Autor: Blic

Srbin obuzdao agresivnog putnika, avion prinudno sletio

Neimenovani putnik prijetio je juče posadi poljskog avioprevoznika “Lot” usljed čega je avion na letu od Varšave do Toronta morao prinudno da sleti u Rejkjavik.
Poljski avioprevoznik Lot - Foto: Wikipedia
Poljski avioprevoznik LotFoto: Wikipedia

U letjelici se nalazio i Srbin Aleksandar B. (41) koji je obuzdao agresivnog putnika kojeg je nakon slijetanja u islandsku prestonicu preuzela lokalna policija. Aleksandar opisuje za da je putnik ubrzo nakon polijetanja aviona prvo počeo da se svađa sa ostalim putnicima.

"Neko vrijeme nakon polijetanja, jedan oniži putnik arapskog porijekla počeo je na lošem engleskom jeziku da se svađa sa putnicima. Ubrzo je došla posada aviona da ga umiri, ali je putnik tada postao još agresivniji", priča Aleksandar B., rođeni Sarajlija koji živi u Torontu, a koji se u Kanadu vraćao iz posete porodici u Srbiji.

Aleksandar dodaje da je putnik tada počeo da prijeti posadi aviona kada je i on odlučio da priđe.

"Prepirka je trajala neko vrijeme, a kako je galama rasla, ustao sam sa svog mjesta i približio mu se. Tada je počeo da viče kako će svi izginuti, ponašao se kao ludak. Putnici su počeli da paniče. Kako sam bio iza njega, zgrabio sam ga s leđa i nisam ga puštao dok mu stjuarti nisu stavili plastične lisice. Držali su ga tako odvojenog dok nismo sletjeli u Rejkjavik. Nisam se plašio jer sam odmah vidio da je bezopasan", dodaje Aleksandar.

Pilot je zbog bezbjednosti putnika odlučio da prizemlji avion u Rejkjavik gdje je agresivnog putnika odvela lokalna policija.

Aleksandar kaže da su svi putnici prenoćili u Rejkjaviku odakle su danas drugim avionom nastavili let ka Torontu.

I poljski mediji izvjestili su danas o incidentu na letu od Varšave do Toronta.